Saturday, October 13, 2007

Uppdaterat elitserietips

  1. Västerås
  2. Edsbyn
  3. Sandviken
  4. Vetlanda
  5. Broberg
  6. Villa
  7. Bollnäs
  8. Hammarby
  9. Vänersborg
  10. Falun
  11. Motala
  12. Gripen
  13. Sirius
  14. Tilllberga

Som vanligt kan det skifta i positionerna där i mittenskiktet. Alla lag kan slå alla där och dom matcherna blir avgörande för om man hamnar i övre mittenskiktet eller längre ner.

Det blir en jävligt tuff serie och IFK får kämpa varje match. Visst är IFK bättre i år, men samtidigt är serien bättre och tuffare än på mycket länge. För IFK:s del är det viktigaste att man får defensiven att fungera. Släpper man in få mål tar man mycket poäng så länge man producerar hyfsat framåt.

Och eftersom IFK:s offensiv ser bättre ut i år än ifjol så ska man nog kunna producera en del mål framåt.

Sirius och Tillberga har sett svagast ut på försäsongen, och har på pappret de sämsta trupperna. Jag tror dom åker ur. Gripen tar sig till kvalet mycket tack vare att man har ett bra eget spel. Högre än kvalplats ska dock griparna inte räkna med. Motala gör Gripen sällskap i kvalet då "gamlingarna" Sjöholm och Spångberg inte förmår att producera i samma utsträckning som i fjol vilket försvagar lagets offensiv.

Vänersborg, Falun, Bollnäs, Broberg och Hammarby slåss i mittenregionen och Vänersborg har en chans att slå alla dessa lag både en och två gånger. Jämnstarka lag. Villa sällar sig också till den gruppen. Villa har på försäsongen visat att utan Johan och Daniel Andersson och Martin Arvidsson är man inte bättre än ett allsvenskt topplag typ Kungälv.

Västerås är jämnast och tar hem serien. Edsbyn ligger och nosar i hälarna men deras förtrollning i Dina Arena är bruten och den är inte längre en ointaglig borg för motståndarna. Sandviken har överraskat och blir en guldkandidat om försvaret håller måttet.

Det ska bli en ruggigt spännande säsong och jag hoppas IFK klarar att prestera bra bandy hela säsongen. Serien är så jämn att det inte är otänkbart att IFK hamnar i ett kval, men man bör inte ha några direkta problem att vinna ett sånt kval om det skulle bli nödvändigt. Men det hoppas vi ju inte, och det tror jag inte heller.

IFK är ett stabilt och svårspelat lag och det kommer ge laget många "gratispoäng" i form av oavgjorda matcher eller uddamålssegrar, medan motståndarna kan vinner en del matcher med fem mål och förlorar nästa match med lika många mål i baken.

No comments: