Sunday, October 14, 2007

Åh, vad patetiskt

Att Griparna lider av mindervärdeskomplex är väl knappast en nyhet. Men nu har dom fanimej blivit värre än värst.

Att trycka upp t-shirts som det står "Svenska Cupen 2007 - 100% älgfritt" är ju bara patetiskt och visar hur fruktansvärt underlägsna Griparna känner sig och hur mycket dom måste försöka hävda sig gentemot oss IFK:are.

TTELA:s reporter tyckte t-shirtsen var "fyndiga".

Nja.

Ungefär lika fyndiga som när Villa-fansen sjöng "Hata hata hata Vänersborg" i en SM-semifinal mot Edsbyn.

6 comments:

Janus said...

Du säger ofta att du gärna skriver saker "med glimten i ögat". Då ska du väl också förstå humorn med Gripens t-shirts?! Och sanningen är ju att Svenska Cupen VAR 100% älgfri, detta år!!!;-)

Daniel Johansson said...

Det är klart att det säkert var menat som t-shirts med "glimten i ögat", men ändå.

Bara det faktum att det Yellow Front tänker på när dom åker upp och ska heja fram sitt lag i Svenska Cupen är att IFK Vänersborg inte är med, tyder ju ändå på visst mindervärdeskomplex.

Att YF trycker upp t-shirts som handlar om IFK Vänersborg och deras supportrar när man ska åka upp och heja på sitt eget lag är ju ganska.. underligt.

Det är precis som när Villa i en SM-semi mot Edsbyn för några år sedan plötsligt började sjunga "Hata Vänersborg".

Man undrar ju - varför? Varför fokusera på håna/nedvärdera Vänersborg snarare än stötta sitt eget lag?

Anonymous said...

Visst var det med glimten i ögat och en stor portion humor. För att balansera lite grann kan jag meddela att det stod Älska Gripen på bröstet närmast hjärtat! När spelarna gjorde entré första matchen så körde vi vad som förmodligen är det första T-Shirttifot i Världshistorien. I alla fall i Dina Arena! Många, speciellt bandyvänner från Västkusten, tyckte ryggtexten var oerhört rolig. Men dom är ju också kända för sin humor!
Tagga ner Danne. Tagga ner.

Daniel Johansson said...

Jag ber om ursäkt för att jag inte ser det roliga i det hela.

Faktum kvarstår ju ändå: varför driva med IFK-supportrarna när ni är där för att heja på Gripen?

Det kallas mindervärdeskomplex och även om ni viftar bort det som "humor", så är det ändå så att när Griparna bestämde sig för att trycka upp t-shirts för resan till Edsbyn, så valde man att trycka ett motiv som "hånade" IFK framför något annat mer Gripen-relaterat.

Det tyder ju på hur tankebanorna går hos YF.

"Vi måste hävda oss mot rövhålen! Ta varje chans vi får att ge dom en känga!"

Det är lite tragiskt. Ni vägrar erkänna det, men som dubbel storebror så känner jag igen lillebrorssyndromet när jag ser det.

Anonymous said...

Ehh... Vi såg inte en enda älg under våra 130 mil och 80 timmar på väg eller i Edsbyn. Däremot ett stort antal rådjur och diverse Roadkill.
Vad får dig att tro att det är just Vänersborgsälgarna (Elkus miniorus) så avses? Lite förföljelsemani kanske?

Daniel Johansson said...

Vad barnsliga ni är.

Ni kan inte ens stå för det. Ni trycker upp barnsliga tröjor som lika gärna kunde haft texten "mindervärdeskomplex" tryckt på framsidan och "Vi är inte lillebror, så det så!" på baksidan.

Ändå kan ni inte ens stå för att det var IFK-supportrarna ni syftade på.

Ni blir barnsligare och barnsligare för varje sekund som går. Jag har alltid tyckt att YF är Sveriges bästa klack, jämfört med Villas pack till supportrarna som sjunger hatramsor lika ofta som dom sjunger hejaramsor är ni till och med trevliga. YF ägnar sig åt att heja fram sitt eget lag, precis som en klack ska göra. Skita i motståndarna.

Jag kan köpa roliga tifo eller banderoller på derbyn och liknande, sånt är bara kul. Däremot har jag svårt att förstå varför YF lägger ner energi på IFK:s supportrar på försäsongen när det inte finns en IFK:are där att se det.

Är det för att kunna skrocka, klappa varandra på ryggen och säga "Höhö, ja du, den är allt rolig den där t-shirten. Vänersborg är ju för dåliga för att komma hit! Höhö" ?