Wednesday, October 10, 2007

Jakobsson förnekar sig inte

"- Jag har blandat en hel del. Det blir både gammalt och nytt. Det känns om ett bra tillfälle att se nya spelare. Det här ska bli riktigt kul."

Så säger Sveriges förbundskapten Anders Jakobsson efter att han tagit ut sin trupp som ska möta Västerås All Stars i invigningsmatchen av ABB Arena.

Truppen ser ut så här:

Målvakter:
Jonas Persson Falu BS
Joel Othén Sandvikens AIK

Försvarare:
Patrik Gustafsson Vetlanda
Linus Pettersson Sandvikens AIK
Andreas Westh Bollnäs GIF
Daniel Välitalo Edsbyns IF
Daniel Jonsson Edsbyns IF

Mittfältare:
Daniel Liw Edsbyns IF
Johan Andersson Villa BK
Hans Andersson Edsbyns IF
Daniel Berlin Sandvikens AIK
Patrik Nilsson Sandvikens AIK

Anfallare:
Jonas Edling Edsbyns IF
Johan Löfstedt Vetlanda BK


Fruktansvärt modig laguttagning, måste jag säga. Liw, Andersson, Nilsson och Westh? Vad gör dom i landslaget i en plojmatch?

Om man nu ändå ska testa nya spelare - varför inte ta ut en helt ny trupp och testat bara nya spelare, istället för att ta med ett gäng spelare som är så givna det bara går i en landslagstrupp?

Det är klart att man vill bjuda publiken på lite underhållning också, men att förena nytta med nöje skulle väl inte skada. Hade gärna sett lite fler nya namn i truppen, och då gärna namn som faktiskt hade varit aktuella för landslaget på riktigt.

För det tror jag faktiskt inte att Daniel Jonsson, Daniel Välitalo, Jonas Persson eller Linus Pettersson är. Välitalo och Persson är för gamla, Jonsson och Pettersson är för unga och spelar på positioner där konkurrensen är knivskarp.

No comments: