Tuesday, October 2, 2007

Skillnaden mellan Vänersborg och Trollhättan

Vänersborg har ett starkt utvecklat samarbete med den lilla staden Omaruru i Namibia. Nyligen skänkte man en brandbil till staden som tidigare helt saknar brandförsvar. Man ska även utbilda de frivilliga brandmän som ska finnas i staden.

Samtidigt, cirka två mil söderut, inväger Trollhättans kommun ett monument över självhävdelse och sitt eget mindervärdeskomplex - Park of Fame, där alla Trollhättans "kändisar" ska finnas representerade.

Och samtidigt, i samma stad, har man några av Sveriges sämsta skolor och är en av den städer i Sverige där flest elever inte klarar av de mest grundläggande kraven.

Så sitter trollhätteborna och har mage att kritisera Vänersborgs kommun för sättet dom sköter sin verksamhet och använder skattepengarna.

Detta får avsluta mitt lilla "krig" mot Trollhättan. Åtminstone på ett tag. Det lär väl blossa upp igen runt jul någon gång.

2 comments:

Anonymous said...

Om man lever över sina tillgångar går det väl att fixa det mesta! Även en skola som fungerar. Vilket kanske Trollhättans inte gör så bra. Kan det bero på vår solidaritet med tredje världen? Vi har en hög andel ickesvenskar i Thn som givetvis drar mer resurser än små blåögda Vänersborgsbarn.
Men visst: Vi kunde också skaffa oss ett konkursläge! Om vi hade haft samma typ av inkompetent kommunledning!

Daniel Johansson said...

Haha.. Vänersborg tar lika stor andel invandrare som Trollhättan men har ändå inga problem med vare sig invandrarrelaterad brottslighet eller dåliga resultat i skolan. Så något måste vi ju i Vänersborg göra rätt som Trollhättan gör fel.

Kanske är det helt enkelt så att Vänersborg har tillräckligt med vett för att satsa på skola, vård och omsorg istället för stöd till "Trollywood", SAAB och löjliga kukförlängande projket som Hall of Fame.

Vänersborgs kommun lever inte över sina tillgånger, skulderna har tillkommit på andra sätt och det är likadant i de flesta städer runt om i Sverige. Är övertygad om att även Trollhättan har stora pensionsskulder, men det är ju sånt som aldrig redovisas offentligt förrän någon "avslöjar" det. Det brukar gömmas längst in i kommunhusets arkiv.