Friday, October 12, 2007

Griniga gamla gubbar

Puh, vad mycket jag skrivit idag. Men så har det också varit en oerhört händelsefattig och tråkig dag. Men men. Från ingenting till ingenting:

Sveriges två grinigaste tränare måste vara de två äldsta - Sören Persson i Falun och Ingemar Sixtensson i Gripen.

Dessa två herrar har nog aldrig erkänt att det egna laget varit dåligt och det är snarare regel än undantag att dom klagar på domarna efter förluster. Bevis finns i TTELA:s artikel efter Gripens förlust mot Hammarby:

"- Ändå kändes det bara som en tidsfråga innan vi skulle göra 4-4, och kanske också 5-4, sa tränaren Ingemar Sixtensson, märkbart missnöjd med huvuddomaren Stefan Lisells insats."

Gripen låg under med 4-1 och lyckades med två snabba hörnmål rädda ansiktet en aning. Hammarby tog ledningen med 4-1 genom tre hörnmål.

Så på vilket sätt påverkade domarinsatsen resultatet? Släpper man in tre hörnmål så kan man skylla på vad som helst - men inte domarna. Men det är väl bara att vänja sig vid att Gripen den här säsongen aldrig kommer göra en dålig match men att domarna alltid gör dåliga matcher när Gripen förlorar.

Jag köper när supportrar klagar på domarna - har svårare för när tränare gör det. Tränare ska analysera felen och rätta till felen i det egna spelet först och främst och inte sitta och leta fel hos domare eller motståndare för att hitta ursäkter för förlusterna.

Sixtensson och Persson är experter på detta.

Svensk bandys egna griniga gamla gubbar.

2 comments:

Anonymous said...

Eftersom du inte var i Byn över helgen så har du givetvis ingen aning om varför Sixtensson var lite purken.
1: Ett bortdömt hörnmål för att någon gick för tidigt över linjen (Hur ofta drabbas ett "etablerat" lag av detta samt 2: När Lisell flyttade ut en hög klubba i straffområdet till frislag!
Och detta i ett läge när matchen mot de blivande cupmästarna stod och vägde!

Daniel Johansson said...

Det ändrar inte min uppfattning om att tränare inte ska skylla förluster på domarna.

Inte ens när IFK blev totalt bortdömda två matcher i rad mot Vetlanda i åttondelen efter flera totalt horribla och felaktiga domslut, inte ens då gnällde eller klagade IFK:s tränare på domarinsatsen eller skyllde förlusten på dom.

Domare kan göra fel och tränare kan bli purkna, men att gnälla om det i pressen köper jag inte. Det är supportrarnas och spelarnas uppgift, tränarna ska skita i domarna och koncentrera sig på det egna lagets prestation.