Saturday, October 13, 2007

Felfelfelfelfel

Skribenten på Gripens officiella hemsida, du har fel. I flera avseenden i samma stycke:

"Gripen åker härifrån med 2 förluster mot SM finalisten och SM semfinalisten med udda målet i båda matcherna. Det kan man kalla hedersamma förluster och man åker härifrån med ett kvitto på att det finns en mycket bra grund att stå på."

Felen:

1) Gripen må ha mött samma klubb som spelade SM-final i våras, men inte samma lag. Hammarby 07/08 är inte det Hammarby som tillsammans med Edsbyn dominerat bandysverige de senaste åren.

2) Vetlanda spelade inte SM-semifinal förra säsongen. Det var längesen Vetlanda spelade en semifinal. Jag tror faktiskt att IFK Vänersborg har spelat en SM-semifinal efter det att Vetlanda spelade sin senaste.

3) Gripen gjorde tre spelmål på tre matcher. Två av dessa kom efter försvarsslarv enligt rapporterna från Edsbyn. Eftersom griparna skrutit om sin "fantastiska offensiv" med Pasjkin och Nordén som kommer köra över bl.a. Vänersborg i vinter, så är tre spelmål varav ett var frukten av bra spel inte ett godkänt resultat?

Till och med IFK gjorde fler spelmål under sin första helg på stor bana, och då testade IFK ändå ett nytt spelsystem som gjorde att anfallsspelet gick ganska hackigt till en början.

4 comments:

Anonymous said...

Dock lyckades faktiskt Hammarby, med sitt nya lag ta hem hela Cupen! Och Gripen spelade jämt med Bajen! I slutet av matchen tvingades dom ta fyra (Fyra) utvisningar för att freda sig! Mot ditt förmodade bottengäng!

Daniel Johansson said...

Lite överraskande kanske, men å andra sidan verkade Gripen spela ett gnetspel hela turneringen. Det förklarar väl att man spelade jämnt med Hammarby, man backade hem och försvarare sig och Hammarby känns inte som ett lag som Edsbyn som dyrkar upp defensiva lag och vinner med 10-3.

Det är väl rätt talande att Gripen spelade jämnt med ALLA lag man mötte i turneringen. Man spelade jämnt med slutsegraren och man spelade jämnt med turneringens kanske sämsta lag.

Det tyder väl mer på att Gripen spelade väldigt snål både offensivt och defensivt snarare än något annat.

Anonymous said...

Njae. Inte spelade vi jämnt med turneringens sämsta lag. Dom var inte ens i vår grupp.
Och jag vet inte hur du definierar gnetspel men jag kan faktiskt inte hålla med dig om att Gripen gjorde det denna helgen. Kanske är jag ngt färgad men många, som kan betydligt mer bandy än oss båda, var oerhört imponerade av laget som med endast två träningar på stor is spelar jämt med Vetlanda och Bajen och klår Tillberga.
Men vi får väl se i serien i vinter. Entos cup är ju "bara" en försäsongsturnering som man kanske inte skall lägga så stor vikt vid! Om man inte vinner förståss! HaHa!

Daniel Johansson said...

Turneringens sämsta elitserielag kanske man ska säga, jag räknas inte riktigt dom allsvenska lagen eftersom dom ändå inte spelar i vår serie sen.

Det är klart det är strongt gjort att gå ut och spela jämnt med lagen så tidigt på säsongen, men jag står fast vid att Gripen måste spelat gnetspel.

Med gnetspel menar jag alltså att man lägger sig på försvar, tätar defensiven, håller bollen inom laget och kör inte nämnvärt hårt i offensiven.

Resultaten pekar om inte annat på att det var just sånt spel Gripen spelade. Det var ju inga målkalas någon av matcherna direkt, och det måste ju haft sin förklaring i någonting. Gripen släppte ju inte in mycket mål men gjorde ju knappt några framåt heller, och när man väl gjorde det framåt så var det tack vare eller på grund av försvarsmisstag.

Så att folk är imponerade kan jag förstå, man kan vara imponerad av många olika saker på många olika vis. Men det kan knappast ha varit sin sprudlande och fina offensiv som Gripen fick beröm för av bandyfolket.