Thursday, October 11, 2007

Hur tänker förbundsgubbarna?

Alltså, ibland blir jag inte riktigt klok på gubbarna på förbundet.

Dom verkar helt besatta i att "stärka bandyns profil" och det är regeländringar hit och ändrade spelscheman dit. Inget är tydligen heligt längre.

Inte ens SM-finalen.

För nu vill Bandyförbundet flytta SM-finalen från sin klassiska "tredje söndagen i mars" till tredje lördagen i mars, och därmed avliva en av idrottsveriges mest klassiska traditioner.
Allt för att "stärka sportens profil".

Vad kommer härnäst - att bandy ska spelas på asfalt med inlines istället, "för att stärka sportens profil"?

Herr förbundsgubbar. Jag förstår verkligen tanken bakom att flytta SM-finalen. Men traditioner är traditioner och ingen annan sport kan ståta med så mycket tradition som bandysporten.
Förstör inte detta.

Och varför ställer ni alltid in siktet fel? När ni vill göra sporten attraktivare - då vill ni ta bort hörnor och tillåta punktmarkering.

När ni vill stärka bandysportens profil vill ni förändra svensk lagidrotts allra mest klassiska och profilstarka evenemang; SM-finalen.
Om det är någonting som faktiskt fungerar och locka publik inom bandysporten så är det SM-finalen! Så varför i h-vete ska ni vara där och pilla på den nu också?

SM-finalen ska spelas tredje SÖNDAGEN i mars, inget annat. Flytta damfinalen till söndagen istället, det är väl betydligt smidigare.

Eller är det kanske så att herrar förbundsgubbar vill kunna supa skallen av sig på SM-finalen utan att behöva oroa sig för att gå till jobbet med en fet baksmälla?

4 comments:

Anonymous said...

Jag håller med dig fullständigt, men är det inte tredje söndagen i mars den spelas?

Daniel Johansson said...

Jo, så är det givetvis. Och det visste jag ju också, men jag snöade visst in på sista söndagen i mars av någon anledning. Tack för upplysningen!

Anonymous said...

Kanske något som - hemska tanke (OBS! Glimt i ögat, OK!) - Gripare och Vänersborgare kan enas om? Gemensam sak och en fet namninsamling till Svenska Boratförbundet. De kommer att sabotera en klassisk bandyhelg genom att se till att merparten av festfolket (dvs de trognaste supportrarna) bara åker över dagen. Och hur kul är det att sitta och dricka pilsner i en buss jämfört med att diskutera hörnvarianter och lovande juniorer på någon av Uppsalas krogar i väntan på sill och nubbe och sedan Finalen med jättestort F....

Daniel Johansson said...

Om du drar igång en namninsamling så lovar jag att sprida budskapet så gott jag kan!