Thursday, October 11, 2007

Bandysverige, vänj er


Villas Daniel Skoog utvisad för bentackling. Herregud, rädda mig från chocken någon....
Någon borde lära U-landslagsmannen (hur?!) att inte sträcka ut benen till höger och vänster på bandyplanen. En dag kommer han skada någon allvarligt.
Minns förra säsongens annandagsderby mot Villa, och Daniel Skoog åkte ute för bentackling tidigt och knappt hann in på isen igen förrän han åkte ut för ytterligare en bentackling.

10 comments:

Anonymous said...

Snacka inte skit om danne skoog. Han va villas viktigaste och mest jämna spelare förra säsongen enligt mig och många andra. Han är helt grym i defensiven! Något också förbundskaptenen fått upp ögonen för. Men enligt dig så är han bara en sopa som spelar fult hela tiden varje match...Yeah yeah, skriv så du om han jämt. Alla som SER varje match med han märker ju hur grym han är. Tack hej

Daniel Johansson said...

Förbundskaptenerna har alltid lätt att få upp ögonen för spelare från Lidköping, av någon anledning...

Jag såg Villa fem gånger förra säsongen och han var inte bra i någon av matcherna. Kan räkna upp ett antal spelare som är lika bra i defensiven utan att försöka tackla sönder motståndarnas knän varje match.

Men jag skiter i hur "bra" han är. Så länge han åker runt och delar ut bentacklingar i varje match för att han inte hänger med motståndarna så är han inget annat än en bandygris.

Anonymous said...

Pjotr tycker att Skoog e bra, jag tycker Skoog e bra, förbundskaptenerna tycker Skoog e bra.......du tycker Skoog e dålig!
Hmmmm, vem ska man lyssna på?

För övrigt såg jag Wallin 4 matcher förra året och han ÄR verkligen en utfyllnadsspelare.....

Daniel Johansson said...

Jaså du, och dig ska man av någon anledning lita på? Wallin blev hyllad av tränare, medspelare, supportrar och utomstående experter för sitt spel förra säsongen.

Alla som såg Richard Wallin spela förra säsongen såg att han knappast var en utfyllnadsspelare. Tvärtom var han många gånger den som höll uppe försvaret när mer rutinerade spelare som Nordin och Sjöling vek ner sig.

Så det är bara skitsnack. Det finns så ohyggligt mycket mer talang i Wallin än i Skoog. Wallin drog till exempel bara på sig 20 utvisningsminuter ifjol, som back. Och detta utan att behöva kompromissa i sitt försvarsspel!

Daniel Skoog borde studera Wallin på video för att se hur man spelar försvarsspel utan att tackla sönder knälederna på motståndarna.

Anonymous said...

Och alla som såg varje match med skoog då har "fel" enligt dig men att du såg wallin varje match så har du "rätt". Ja du kommer med så fina kommentarer du. Men va fan, förbundskaptenen plus alla andra som följer villa under hela säsongen är ju inte mycket att lita på. Och inte tidningarna som hyllar skoog för sitt uppoffrande spel. Vi är ju idioter allihop, dumt av mig att tro nåt annat..

Daniel Johansson said...

Pjotr: Nej, fel säger jag inte att ni har. Han kanske har varit jättebra i dom matcher jag inte såg honom spela. Men i dom matcher jag såg Skoog spela var han väl ingen höjdare, om man säger så.

Dessutom känns det väl som att personen som lade kommentaren om Wallin mest gjorde det för att han blev sur på att jag dissade Skoog, så därför tar jag det med en nypa salt. Speciellt eftersom jag inte ens nämnt Wallin tidigare.

Sen är det klart tidningarna hyllar Skoog - man är väl fullkomligt ovana vid att Villa har spelare som kan tacklas. Det har väl aldrig hänt tidigare. I Vänersborg har vi haft defensiva mittfältare som Gratchev, Uhlin, Håkan Larsson, Berglundh och Henric Eriksson. Vi blir inte imponerade av defensiva mittfältare som bara åker runt och kör över motståndare med utsträckta ben.

Men i Lidköping tycker man väl det är fantastiskt med en spelare som sliter och tacklas. Så det är förståeligt av den anledningen att ni hyllar en medelmåtta.

Anonymous said...

Wallin belv säkert hyllad av tränare, medspelare o supportrar. Fan vore väl annars. Utomstående experter måste jag ha missat trots att jag läser det mesta som handlar om bandy.

Och du får naturligtvis tro vad du vill, men jag tycker att Wallin är en högst medelmåttig spelare. OCH jag tycker att Skoog är på väg att bli en riktigt stor bandyspelare!
Med mig i dessa tankegångar har jag dessutom förbundskaptenerna. Så länge jag har det så anser jag o resten av världen att jag har rätt o du har fel.....

Daniel Johansson said...

Och om du har läst något av det jag skrivit de senaste åren så vet du säkert att jag inte har det minsta förtroende för bandyns förbundskaptener på någon nivå. Villa Lidköping och LAIK har alltid varit favoriserat i landslagsuttagningar och det har med med klubbtillhörighet att göra än faktiska kvaliteter på bandyplanen.

För du får ursäkta mig, men att glida runt på mittplanen och bentackla motståndare och inte bidra med ett skit i spelet anser jag inte vara tecken på "blivande storspelare".

Så förbundskaptenarna får säga och ta ut vilka dom vill, det ändrar inte min uppfattning. Daniel Skoog är en bentacklande bandygris som mest tar upp plats på isen, Rickad Wallin är en mycket duktig back som inte behöver ta till ojusta medel för att stoppa motståndarna. Det är det som skiljer toppspelarna från medelmåttorna - toppspelarna kan sköta sina uppgifter utan tjuvknep.

Men jag förstår överhuvudtaget inte hur Wallin kom in i diskussionen. Wallin är back, Skoog defensiv mitt. Om man ska jämföra Skoog med någon så är det Jesper Larsson, och även där anser jag nog att Skoog ligger i lä. Larsson är bättre offensivt, snabbare och rörligare än Skoog. Och Larsson kan också ta bollen från motståndarna utan att köra över dom först.

Anonymous said...

Tack och lov för landslaget är det ju förbundskaptenen som tar ut laget och inte du..
Att villa skulle ha lätt att få in spelare i landslaget? Bullshit!! Hur många år tog det inte innan jörgen kom med till slut? Han dominerade ju under ett antal massa år innan helt plötsligt, "oj va han så bra, han får vi ta med då". Att danne å johan spelar där kan ju knappast ens du klaga på? Och att micke och christer fick spela i landslaget kan du vl inte klaga på heller? Men så många andra spelare har ju inte fått va med dem senaste 20 åren. Norden ett kort tag när han gjorde succe dock, men där va han också som bäst i karriären även om han va bra redan när han spela i vbg.
men dina fördomar om skoog, sorry danne, du får tycka vad du vill naturligtvis, men du har inte sett tillräckligt av den mannen. Under förra säsongen plockade han bort storspelare efter storspelare. Men i vissa matcher blir det naturligtvis lite utvisningar för tuffa tacklingar i hans position, men det känns rätt naturligt.

Daniel Johansson said...

Pjotr: A-landslaget är en helt annan sak, där måste man spela i ett norrlag för att få chansen.

Jag pratar om pojk- och juniorlandslag. Där har Villa och LAIK alltid haft lätt att få med sina spelare. Villa och LAIK har stora och bra ungdomssektioner, men när LAIK varje år får med 4-5 spelare i P17- eller P19-landslaget.

Jag har nämnt det här förut, och det finns en anledning till att det ser ut så här. Har fått det berättat för mig av folk som jobbar i Västergötlands Bandyförbund.

Pojklandslagen tas ut utifrån distriktslagen för det mesta. Spelarna till distriktslagen i Västergötland tas ut av ungdomsansvariga inom förbundet, person som också är aktiva ledare inom Villa och LAIK. Därför har dessa bättre koll på spelarna i Villa och LAIK och tar därför ut fler från dessa lag än från andra lag i distriktet. Hade det varit ledare som varit aktiva i IFK Vänersborg hade säkert fler från vänersborgslagen blivit uttagna osv.

Och när förbundskaptenerna i sin tur tar ut spelare från distriktslagen är det så många i Västergötland som är från Villa och LAIK att det alltid blir ett par som får plats i landslaget varje år.

Att Skoog togs ut i U-landslaget förra säsongen hänger samman med att U-landslaget hade samma förbundskapten som hade hand om P19-landslaget när Skoog spelade där. Han tog ut samma spelare i stort sett. Och hur Skoog kom till P19-landslaget har jag ju redan redogjort för här ovan.

Jag säger inte att det är fel att vissa spelare får plats i de olika landslagen, för det är duktiga spelare. Men förbundskaptenerna har för dålig koll på vissa klubbar.

Som när IFK Vänersborg hade det överlägset bästa P19-laget i Sverige för ett par år sedan. Man förlorade inte en match på hela säsongen. Ändå hade man bara två spelare i P19-landslaget, och det var Fredrik och Henrik Korén. Ur det talangfulla laget borde förbundskaptenerna kunnat plocka mängder med spelare till landslaget, Rickard Wallin, Jesper Hambert och Jesper Larsson t.ex.

Ändå valde förbundskaptenen att ta ut samma spelare från samma gamla klubbar som alltid. Det stärker bara min övertygelse om att det är klubbtillhörigheten som avgöra om du får en plats i landslagen, och inte dina kvaliteter på planen.