Tuesday, October 9, 2007

16-åringarna häktades - men inte för mord

De tre 16-åringar som misstänks ha sparkat ihjäl en annan 16-årig pojke på Kungsholmen häktades idag. Men inte för mord, av någon anledning. Man ansåg väl inte att uppsåtet kunde styrkas.

Bullshit.

Om en person sparkar en annan människa så mycket, så hårt och mot så känsliga ställen som huvudet - då är väl uppsåtet att skada personen ganska uppenbart?

Det ska väl inte spela någon roll om personerna i fråga sparkade sönder pojkens skalle enbart för att skada honom; fakta är att pojken dog och de tre personer som var mycket väl medvetna om vad de gjorde är ansvariga.

Dagens mest skrattretande citat kommer från Leif Silbersky, försvarsadvokat för en av de misstänkta 16-åringar, när han kommenterar det faktum att hans klient begärdes häktad:

"-Det är icke en lämplig miljö för en 16-årig pojke, nyss fyllda 16 år, säger han."

Varför ska någon ta hänsyn till vad som är en lämplig miljö för en mördare - vare sig han är 16 år eller inte? Har man sparkat ihjäl en person så hör man hemma i fängelse, då ska man inte sitta och mysa hos någon trevlig socialtant och hålla sina föräldrar i handen.

Det kanske rent av kan vara bra för rikemansungen att känna på hur det är att inte få allt serverat på silverfat. Killen fick ju för fan till och med Leif Silbersky som försvarare! Hur bortskämd får man vara?

Nej, släng in ungjävlarna bakom lås och bom tillsammans med de 16-åriga nazisterna i Uppland som dödade en handikappad man. Låt dom sitta och ruttna där resten av sina liv.

Men så kommer det inte bli, givetvis. De tre mördarna i det här fallet kommer dömas för misshandel och vållande till annans död, få tre år på ungdomsvårdsanstalt. Sedan kommer dom komma ut igen, inte det minsta avskräckta efter det mesiga straffet och fortsätta bråka och kanske sparka ihjäl ytterligare ungdomar.

Fast det är väl så det ska vara. Det är ju synd om dom här 16-åriga mördarna. Jättesynd. Usch, sånt gör mig så jävla förbannad. Mesiga skit-Sverige med sitt usla rättssystem.

1 comment:

Anonymous said...

För en gångs skull så håller jag med dig fullständigt. Sverige är för mesiga! Ställer sig flera killar och slår ner en kille och sen står och sparkar och hoppar på han, ja då ska dem då fan åka in i fängelset på lång tid!! Oavsett om dem är 16 eller 26 också för den delen. Ta lite lärdom av USA när det gäller straff(men inte av nåt mer för guds skull..) och sluta dalta med ungdomar som beter sig som svin och springer runt och dödar varann. Bura in idioterna!!