Thursday, October 11, 2007

Gratjov eller Lindberg? Eller Skoglund?

Efter IFK Kungälvs 6-3-förlust mot Falun får Daniel Gratjov mycket beröm för sitt breda register och det sägs att han skulle platsa i flera elitserielag.

Och det stämmer givetvis, det syntes ju inte minst när han spelade i Vänersborg. Dock tror jag inte att Gratjov, om han tog klivet upp i elitserien igen, skulle klara av att upprepa sin fina säsong från IFK-tiden.

Han hade två fantastiska framspelare i laget när han spelade i Vänersborg, Mats Rönnqvist och Valeri Gratchev, och dessa två herrar serverade Gratjov smörpass efter smörpass som han kunde rinna igenom på längs kanten.

Utan såna spelare i ryggen har jag svårt att se Gratjov lyfta till några högre höjder, dock. Han har onekligen bra spelsinne, en grym fart och näsa för målet. Men han har brister i tekniken, han tappar bollen för lätt och är för vek i närkamperna. Det skulle vara två ganska rejäla avbräck för en spelare i elitserien.

Nej, då håller jag faktiskt Mikael Lindberg som den bättre av de båda. Lindberg är mer komplett, kan både spela fram och göra mål, åka riktigt bra skridskor och har en fin teknik. Om jag var sportchef och tvingades välja mellan en av dessa två herrar hade jag definitivt valt Lindberg.

Han har riktigt står potential. Hade Lindberg velat satsa på bandyn och stannat i IFK hade han kunnat bli landslagsspelare. Det är inte utan att det känns som slöseri med talang att ha två så bra spelare i Kungälv - och framförallt då Lindberg.

- - -

Men frågan är om inte IFK redan norpat åt sig den spelare från Kungälv som har störst potential, Glenn Skoglund. Har följt träningarna och Glenn har bara blivit bättre och bättre för varje träning och varje match han gjort med laget.. Han har alla kvaliteter som krävs för att bli riktigt, riktigt bra. Han kommer kanske inte göra Lindberg/Gratjov-succé direkt, men han kommer säkerligen ställa till problem för motståndarna med sin excellenta skridskoåkning, sin teknik och sin vilja att bryta sig igenom.

No comments: