Sunday, October 7, 2007

Det nya IFK

Läser en kommentar i Bollnäs forum efter att IFK besegrat Bollnäs i Edsbyn Cup-finalen. En lite förbittrad kommentar, givetvis, eftersom Bollnäs förlorade:

"Ja vad säger man..

Efter alla dessa mål under cupen så väntade jag mig stordåd när jag åkte iväg på finalen...

Tji fick jag...

Det smärtar mig att säga att när Bollnäs gick om och ledde med 3-2 så märktes det genast klasskillnad. Även fast jag tyckte Vbg var fruktansvärt dåliga.
VBG började spela bandy ett litet tag, de ökade tempot markant!

Till skillnad mot när Bollnäs låg under hela första och såg ut att göra ingenting åt det länge...

Något annat som verkade skilja lagen åt var träningen. Vbg var mycket snabbare både med boll och utan boll.

Dags att börja träna lite? Eller är vi så dåliga på att åka skridskor?

Nej. Vansinnigt tråkig match, och två riktigt tråkiga lag."

- - -

Att Vänersborg och Bollnäs inte direkt är två publikfriande lag kan vi väl enas om, IFK har väl aldrig blivit anklagade för att spela huvudlös anfallsbandy och Bollnäs spelar ganska likt IFK och prioriterar defensiven.

Dock tycker jag att kommentaren här ovan är lite intressant - IFK har ju blivit utdömt inför säsongen, men tydligen så var det så att det var klasskillnad mellan IFK och Bollnäs i den här matchen. Till IFK:s fördel!

Det är inte ofta man hör lag beklaga sig över att IFK Vänersborg är såpass bra att man bara kan trycka på gaspedalen när det behövs och göra ett par mål. Det är sånt vi IFK:are brukat beklaga oss över att lag som Hammarby och Sandviken kunnat göra.

Ännu mer intressant är kommentaren om att IFK var snabbare både med boll och utan boll. Det är ett tecken på det nya IFK Vänersborg. Ett IFK med spelare som Eklind, Eriksson, Eriksson, Skoglund, Johansson och Laitinen - spelare som är kvicka och tekniska. För när hörde man senast att IFK Vänersborg - eller något annat söderlag för den delen - var bättre skridskoåkare än ett norrlag?

IFK gjorde ingen optimal match mot Bollnäs på något sätt, enligt rapporterna. Man tog ledningen med 2-0 och det stod sig till halvtidsvilan. Sedan åt sig Bollnäs sakta men säkert in i matchen och tog ledningen med 3-1 när en kvart återstod.

Då tryckte IFK som sagt lite på gasen igen och gjorde två mål på en minut och avgick med segern.

- - -

Jag har hela tiden hävdat att IFK kommer bli bra i vinter. Att man är gravt underskattade och har ett par spelare som kan avgöra matcher på egen hand, samt ett grundspel som är både stabilt och effektivt. När IFK väl fått ytterligare lite mer spel på stor bana senare i vinter kommer det bli ännu bättre.

Har man dessutom lagt sig till med förmågan att kunna "trycka på gasen" när det behövs, så är det ytterligare ett styrkebevis från IFK:s sida.

No comments: