Saturday, October 6, 2007

19-0

IFK Vänersborg har spelat två matcher i Edsbyn Cup; 13-0 mot IFK Rättvik och 6-0 mot Edsbyn. IFK har alltså inte släppt in ett mål än i turneringen.

Visserligen har man mött ett div.1-lag och ett Edsbyn med nästan uteslutande juniorer, men ändå. I en sport som bandy är det väldigt starkt att lyckas hålla helt tätt och inte släppa in ett mål på två matcher, eftersom det går så fort och det är så små marginaler.

Offensiven verkar också stark. 19 mål på två matcher framåt, och då har matcherna bara spelats i 2x30 minuter ska påpekas, är en tydlig indikation på att IFK har ett offensivt grundspel som fungerar.

För ett lag som IFK ska givetvis köra över ett ungt Edsbyn och ett div.1-lag som Rättvik. Men har man inte en fungerande offensiv så gör man heller inga mål ens mot svagt motstånd. Det såg man inte minst under förra säsongen när IFK hade förtvivlat svårt att göra mål även mot lag som på pappret och i tabellen var klart sämre.

I år verkar det annorlunda, anfallsspelet verkar ha fått lite mer tyngd och spelarna verkar mer trygga i sina roller. Det ser bra ut.
IFK är redan klara för finalen i cupen, såvida man inte förlorar mot Ljusdal med 20-0. Men det ska väl inte vara nödvändigt, tycker jag.

Nu ska IFK bara slå Ljusdal i kvällens match och kan sen koncentrera sig på finalen mot Bollnäs imorgon.

Ska bli intressant att se vilka som var målskyttar för IFK under turneringen, för jag hoppas och antar att det redovisas på något sätt i TTELA.

Mitt tips: Tony Eklind 5, Andreas Eriksson 4, Tomi Niemikorpi 3, Henric Eriksson 3, Glenn Skoglund, Patrik Johansson, Jonas Berner, Viktor Weiselius.

Snabba, tekniska spelare har alltid en fördel mot sämre motstånd, därav att jag tror på denhär fördelningen.

No comments: