Sunday, October 7, 2007

IFK fyndar i lägre divisioner

Har länge sagt att det är viktigt för elitserielagen i Sverige att leta spelare i lägre divisioner istället för att försöka locka över finska medelmåttor eller värva bänknötare från andra elitserieklubbar.

IFK är ett bra exempel på att man kan fynda i lägre divisioner. Ett par exempel:

- Mikael Lindberg och Daniel Gratjov kom från IFK Kungälv och gjorde tillsammans över 40 poäng säsongen 05/06.

- Andreas Eriksson värvades från Kalix och har på bara en säsong blivit något av en nyckelspelare i IFK med uppoffrande slit och målfarlighet.

- Tony Eklind och Glenn Skoglund värvades Otterbäcken respektive Kungälv och har varit IFK:s genomgående bästa spelare hittills på försäsongen.


- Jonas Berner hämtades från Blåsut i div.2. Hade visserligen spelat på högsta nivå tidigare i karriären, men ändå.

- David Erkenborn spelade grymt bra målvaktsspel ifjol de matcher han ersatte Peter Johansson. David hämtades från Lidköpings AIK.

- Mattias Nordin värvades visserligen från Stabaek, men hade dessförinnan spelat med Selånger lägre ner i seriesystemet. Nu är han IFK:s kanske viktigaste spelare.



Det bevisar att det är viktigt att ha ledare och ansvariga i föreningen som vet vad dom sysslar med och som har koll på bandyn runt om i landet. Det underlättar något enormt vid exempelvis spelarflykter eller annat, om man snabbt och lätt kan hitta duktiga spelare i de lägre divisionerna.

Hade IFK inte haft Mats Fröbergs, Anders Uhlins och Magnus Nordins kunskaper, kontaktnät och koll på spelare runt om i landet så hade IFK aldrig lyckats värva ihop ett lag som höll sig kvar i elitserien på så kort tid som man gjorde ifjol.

No comments: