Sunday, October 7, 2007

IFK vann Edsbyn Cup

Efter att ha vänt 2-3 till seger 4-3 på en minut stod IFK Vänersborg som segrare i såväl matchen mot Bollnäs som Edsbyn Cup. Andreas Eriksson blev matchvinnare och verkar onekligen ha konserverat fjolårets målform.

15 000 spänn rakt ner i klubbkassan är inte helt fel, även om de mesta av pengarna antagligen går till hotellhyra för 21 spelare i två nätter. Segern i Edsbyn Cup var IFK:s blott andra turneringsseger de senaste åren, den första sedan man vann Entos Cup i Lidköpings för ett par år sedan.

Även om motståndet var svagt så är det alltid bra för självförtroendet att vinna. Att slå Bollnäs, ett av de lag som IFK troligtvis kommer slåss mest med i tabellen i vinter, är givetvis positivt. Bollnäs har ett starkt försvar och en kvick offensiv men IFK lyckades ändå vinna.

Försvare fungerade mycket bra genom hela turneringen - på fyra matcher släppte man bara in fyra mål - och även offensiven fungerade som den skulle. 24 mål framåt är bra siffror.

Nu ska vi IFK:are följa Gripens framfart i Svenska Cupen och håna dem när de får så mycket spö av Vetlanda, Hammarby och Tillberga att man inte kommer sitta på en vecka. Sen är det dags för IFK att spela i Dometic Cup 20 oktober och sedan Entos Cup några dagar senare.

Därefter blir det ett par träningsmatcher innan säsongen drar igång på allvar i början av november.

2 comments:

josephzohn said...

Finalvinsten över Bollnäs är lite imponerande, det trodde jag inte!!
Hä bar å bug å sä GRATTIS.

Ni kan ju köpa ett prisskåp för pengarna :-)

Daniel Johansson said...

Tackar tackar! Ja, ett prisskåp lär vi ju behöva för de närmaste årens SM-bucklor.. ;-)