Friday, March 30, 2007

Nyförvärv #2

Patrik Johansson från Vetlanda BK blir IFK:s andra nyförvärv för säsongen. Precis som det första nyförvärvet Tony Eklind så är Patrik en ung, talangfull anfallare med riktigt bra fart under rören och god klubbteknik.

Patrik blev handplockad av Vetlandas tränare Patrik Johansson när denne tog över tränarposten i smålandsklubben, efter att han tränar Nässjö tidigare. Tränar-Patrik valde att ta med sig en spelare från Nässjö, sin 18-årige namne som under säsongen stod för 20 mål i div.1 för Nässjö.

Säsongen i Vetlanda blev dock spolierad av skador för den unge anfallaren, men en assistpoäng mäktade han med trots begränsad speltid. Patrik beskrivs som en ruskigt snabb skridskoåkare som bygger mycket av sitt spel på just sin speed och sin fina klubbteknik. Det låter onekligen spännande.

Vänersborg förfogar just nu över två av landet fem största anfallstalanger och det ser riktigt kul ut inför kommande säsong. Tror att såväl Patrik som Tony kan sätta myror i skallen på den flesta allsvenska försvar kommande säsong. Välkommen Patrik!

Nu väntar vi bara på Röings ankomst, tydligen ska det inte vara alltför avlägset...

No comments: